четвер, 07 листопада 2013 11:14

Бойко пригрозив різко зменшити закупівлі російського газу

Бойко пригрозив різко зменшити закупівлі російського газу
Україна має намір мінімізувати закупівлі російського газу, каже Юрій Бойко. Фото: unn.com.ua

Україна перейде на закупівлі мінімально необхідних обсягів газу, якщо "Газпром" продовжить використовувати формальний підхід до виконання контрактів.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив віце-прем'єр Юрій Бойко.

"У жовтні для комунальної сфери ми фактично використовували обсяги, які містяться у наших сховищах, і ми не плануємо брати у "Газпрому" великих обсягів газу. Вони будуть не великі, на це нам грошей вистачить. І надалі, якщо такий формальний підхід з боку наших партнерів. Ми також будемо підходити з погляду забезпечення власної комунальної сфери, а забезпечення підтримки в пікові режими транзиту з боку НАК для "Газпрому" - це вже буде завдання, яке ми проводитимо факультативно", - сказав Бойко.

За його словами, "Нафтогаз" за час дії контракту, підписаного екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, скоротив обсяги закупівлі газу у "Газпрому" в чотири рази.

"Ми відкрили ринки для приватних компаній, як західних, так і східних, і за рахунок цього держава в особі НАК "Нафтогаз України" скоротили закупівлю газу в російського "Газпрому" за контрактом, який підписав попередній уряд на чолі з Юлією Тимошенко. Ми досить скоротили закупівлю газу за цим контрактом... Приблизно в чотири рази", - сказав він.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Кабінет міністрів розглядає два варіанти вирішення проблеми із заборгованістю НАК "Нафтогаз України" перед "Газпромом".

Заступник голови правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун повідомив, що компанія скоротила заборгованість перед "Газпромом" до $792 млн.

У кінці жовтня глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Нафтогаз" не заплатив за поставлений у серпні газ.

Зараз ви читаєте новину «Бойко пригрозив різко зменшити закупівлі російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі