четвер, 11 жовтня 2018 15:26

Бізнесмен Кропачев хоче відсудити майже 3 млрд грн у держави

Бізнесмен Кропачев хоче відсудити майже 3 млрд грн у держави
ТОВ "Краснолиманське" вимагає відшкодувати 2,8 млрд грн загальних збитків. Фото: Прокуратура Донецької області

ТОВ "Краснолиманське" на чолі з Віталієм Кропачовим планує відсудити у шахти "Краснолиманська" 2,8 млрд грн.

Позов ТОВ "Краснолиманське" подав до ДП "Вугільна компанія" Краснолиманська". Остання належить Міністерству енергетики та вугільної промисловості. Позов розглядають у Господарському суді Донецької області, передає kp.ua.

Позивач вимагає відшкодувати 2,8 млрд грн загальних збитків. За його даними, держпідприємство з 2014 по 2017 рік самовільно користувалася надрами ТОВ "Краснолиманське".

З 30 грудня 2003-го між сторонами підписаний договір про надання послуг виробничого характеру. За його умовами, державне підприємство надає ТОВ "Краснолиманське" послуги, що стосуються всіх процесів виробництва. З вересня 2014-го активи, що знаходяться в оренді у ТОВ, захопили. Водночас держпідприємство далі проводило несанкціонований видобуток вугілля у шахтному полі ТОВ, - йдеться в позові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кропачов розширює вплив на енергетику – журналістське розслідування

За словами експертів, у Віталія Кропачева мало шансів стягнути 2,8 млрд грн. Адже держпідприємство зараз не займається видобутком вугілля. Крім того, накопичило понад 300 млн грн податкових боргів.

Швидше за все, ТОВ "Краснолиманське" хоче узаконити себе в правах головного кредитора держпідприємства "Вугільна компанія" Краснолиманська".

З 2003-го ТОВ "Краснолиманське" працювало в межах ДП "Вугільна компанія" Краснолиманська". До 2014-го ТОВ "Краснолиманське" контролював екс-"регіонал" Ігор Гуменюк. Після втечі Віктора Януковича до Росії, приватну фірму позбавили доступу до державних пластів. Співробітників перевели на роботу до однойменного ДП.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен Кропачев хоче відсудити майже 3 млрд грн у держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі