понеділок, 19 березня 2012 09:02

Бісюк назвав брехнею заяву про зрив Україною перевірки сирних заводів

Бісюк назвав брехнею заяву про зрив Україною перевірки сирних заводів
Глава Держветфітослужби України Іван Бісюк

Глава Держветфітослужби України Іван Бісюк назвав брехнею заяву глави Росспоживнагляду Геннадія Онищенка про зрив Україною інспекції сирзаводів.

"Все те, що сказано сьогодні - це брехня, по-іншому я навіть не можу сказати", - заявив Бісюк.

"Ми ще у вівторок направили листа російській стороні, підписаного нашим міністром, про те, що Мінагропрод буде всіляко сприяти проведенню інспекції. З метою належної перевірки українське відомство попросило повідомити про склад і час прибуття групи експертів", - зазначив він.

Він також підкреслив, що в телефонній розмові 16 березня з представником російської санслужби Людмилою Щікіной повідомлялося, що лист отримано і відповідь на нього знаходиться на підписі у одного з керівників Росспоживнагляду.

У той же час, за словами глави Держветфітослужби, вона не повідомила про його зміст, і сказала, що поки не варто турбуватися про візит інспекції, тому що невідомо, чи буде він взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дірка" в бюджеті Росії за два місяці збільшилась у 14 разів

"Наші відносини з Росспоживнаглядом сьогодні схожі на гру в наперстки: ти знаєш, що програєш, але тобі не віриться тому, що ти сподіваєшся, що все вирішиться. На мою думку, даремно ми сподіваємося, що Росспоживнагляд хоче з нами попрацювати, приїхати і подивитися наші підприємства", - зазначив Бісюк.

Він висловив думку, що нинішні дії Росспоживнагляду спрямовані на те, щоб не допустити українського виробника на територію Митного союзу.

У той же час він підкреслив, що, незважаючи на непорозуміння, українська сторона готова в будь-який момент надати можливість російським фахівцям проінспектувати українські сирзаводи.

"Навіть якщо сьогодні вони нам подзвонять о 12 годині ночі і скажуть, що завтра приїдуть, то завтра ми їх зустрінемо і доставимо на заводи", - додав Бісюк.

Зараз ви читаєте новину «Бісюк назвав брехнею заяву про зрив Україною перевірки сирних заводів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі