четвер, 02 січня 2014 14:22

Більшу частину 2013 року економіка України переживала глибокий спад - експерт

Більшу частину 2013 року економіка України  переживала глибокий спад - експерт
Олег Устенко розповів про економічні підсумки 2013 року. Фото: glavcom.ua

Економіка України протягом перших трьох кварталів 2013 року переживала кризові явища.

Про це розповів виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в ефірі Першого ділового каналу.

"Вона була в глибокій рецесії. В 4-му кварталі, очевидно, економіка, покаже плюс. На жаль, цей плюс, який економіка покаже в 4-му кварталі, за рахунок цього плюса ми не зможемо відіграти той великий мінус, який був у перших трьох кварталах. Але можна знайти і непогані моменти. Найвідоміший непоганий момент, напередодні Нового року, то, очевидно, що українська економіка вийшла з кризи. 4-й квартал позитивний. Є непогані надії на 2014 рік", - сказав Устенко.

Говорячи, про інші макроекономічні показники, він відзначив:

"З одного боку, інфляція була нульова, це зрозуміло, що це не дуже добре для економіки, тому що це скоріше характеризує те, що економіка стискається, або економіка перебувати на так званому, охолодженому циклі. В даному випадку, це погано для економіки, але теж, правда, що населення перебільшує, скажімо, в доходах. А адже був у номінальності зростання доходів, при незначному рівні інфляції, змогла збільшити реальні доходи на більшу величину. Що стосується якихось промахів, я вважаю що, важливим промахом 13 року було 1,2,3 кварталі 13 року небажання Національного банку переходити до більш гнучкої курсової політики. За фактом, ми бачимо з позитивної точки зору, що в 13-му році в 4 кварталі де-факто Нацбанк переходить вже до такої м'якої монетарної політики, більш гнучкої курсової відповідно політиці. Є очікування, що в 14-му році все буде йти не так вже й погано", - підсумував Устенко.

Зараз ви читаєте новину «Більшу частину 2013 року економіка України переживала глибокий спад - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі