субота, 12 серпня 2017 17:29

Більше половини українських потягів не мають кондиціонерів

Більше половини українських потягів не мають кондиціонерів
Лише 1168 вагонів мають кондиціонер. Фото: zanoza-news

62% українських вагонів не обладнані кондиціонерами.

Це може зіпсувати поїздку, зважаючи на спеку, заявила прес-служба Укрзалізниці.

Перед подорожжю пасажирам слід уникнути тривалого перебування на сонці. Мати при собі звичні ліки, рекомендовані лікарем. Пити достатньо води. Негайно звертатися до провідників при поганому самопочутті.

"Цього літа пасажирів обслуговують 3100 пасажирських вагони, з яких системою кондиціювання повітря обладнано лише 38% - це 1168 вагонів. Майже в усіх плацкартних вагонах системи кондиціонування повітря не передбачені конструкційно", - заявили в Укрзалізниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничні колії прогрілися до аномальної температури

За час незалежності для оновлення вагонів кошти не виділяли. Гроші повинні виділятися з місцевого бюджету.

"За останні 25 років придбано 583 вагони – всі за власні кошти "Укрзалізниці". Робота з оновлення парку розпочалася з кінця минулого року й триває зараз. У цьому році ПАТ "Укрзалізниця" оновить парк пасажирських вагонів на 203 одиниці. З них буде закуплено 50 нових вагонів та 153 одиниці – модернізовано капітально-відновлювальним ремонтом. Причому всі модернізовані та придбані вагони вже обладнані системами кондиціонування повітря", - йдеться в повідомленні.

У наступні роки планують оновлювати 200-300 вагонів щорічно.

Укрзалізниця попросила вибачення у пасажирів вагону, в якому також їхала віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, через поламаний кондиціонер та спеку.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини українських потягів не мають кондиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі