середа, 21 квітня 2021 15:51

Безробіття в Україні росте: що змінилося за останні три місяці

Безробіття в Україні росте: що змінилося за останні три місяці
Допомогу з безробіття отримали 608 тис. людей. Фото: Олена Луценко

В Україні зареєстрували 680 тис. безробітних за перші три місяці 2021-го. Це на 34% більше, ніж торік. Загалом кількість непрацюючих українців за рік зросла на третину, повідомляє Державний центр зайнятості.

З початку року послугами Державної служби зайнятості скористалися 1,5 млн українців, які шукали роботу. 680 тис. з них уже мали статус безробітних.

Допомогу з безробіття отримали 608 тис. людей. Це на 40% більше, ніж торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія Covid-19 призвела до росту безробіття, бідності та попиту на наркотики - ООН

127 тис. людей влаштували на роботу. Більшість пішли в сільське, лісове та рибне господарство й у сферу в торгівлі. 28% з них - це робітники з обслуговування устаткування і машин та продавці. 9% – службовці й керівники.

У стані прихованого безробіття нині перебуває щонайменше 1,5 млн українців, за інформацією Центру економічної стратегії.

У Києві середня зарплата становить 16 тис. грн, Дніпрі - 13,5 тис., Запоріжжі - 11,5 тис., Одесі - 14 тис., Львові - 13 тис., Харкові - 13 тис., Полтаві - 11 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Безробіття в Україні росте: що змінилося за останні три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі