четвер, 11 лютого 2016 17:25

Бензин може подорожчати через тиждень

Бензин може подорожчати через тиждень

Якщо не знизиться курс долара, залишиться проблема з придбанням валюти імпортерами пального, та не знизяться світові ціни, наступного тижня бензин може почати дорожчати, вважає директор консалтингової групи "А 95" Сергій Куюн. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Ситуація дуже напружена. Долар в ціні з початку року додав дві гривні. Це означає, що собівартість нафтопродуктів у продавців виросла на дві гривні за літр. Торгівельна націнка сильно стиснена, як пружина. Потім може настати процес розпрямлення. Чим вище ростиме курс, тим складніше буде ситуація. Ціни можуть почати зростання в середині лютого", - сказав експерт.

За словами Сергія Куюна, ціни на заправках поки що тримають низький попит та значні запаси дешевого палива, завезені в грудні-січні за старим курсом.

"З другої половини березня починає рости попит через початок посівної", - каже експерт

Різницю в ціні до трьох гривень на однакові марки пального різних заправочних станціях він пояснює великою кількістю контрафактного бензину.

Сьогодні на автозаправках Києва літр бензину А-95 коштував від 17,85 до 20,99 грн., літр дизпального - від 14,40 до 16,49 грн.

Зараз ви читаєте новину «Бензин може подорожчати через тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі