четвер, 03 лютого 2011 17:55

Банк "Надра" ухиляється від прийняття 250-мільйонного боргу "Каховки Пром-Агро"

2 лютого ц.р. банк "Надра" в рамках конфлікту з Каховкою прийняв платіжне доручення про списання з рахунку "Каховки Пром-Агро" грошових коштів у розмірі 258 183 238, 73 грн. в рахунок погашення боргу підприємства перед банком по кредитних договорах. По суті це означає, що всі вимоги банку "Надра" повністю задоволені добровільно, внаслідок чого, арешти на все майно підприємства, які були накладені за ініціативою банку виконавчою службою для забезпечення своїх фінансових вимог, повинні бути зняті.

"Незважаючи на той факт, що співробітник канцелярії банку прийняв платіжну вимогу, ми впевнені, що керівництво тимчасової адміністрації банку прийме всі необхідні заходи щодо відмови від його виконання до зарахування собі цих же коштів, - каже молодший партнер адвокатської компанії IMG Partners Микола Струць. - Небажання банку взяти грошовий борг, пояснюється тим, що всі його рахунки арештовані і після зарахування на них фінансових коштів вони будуть списані в рахунок погашення заборгованостей перед вкладниками банку "Надра" у примусовому порядку. Більше того, відмова від виконання даної вимоги обумовлений не бажанням банку повернути собі грошовий борг, а заволодіти прибутковим і новим заводом".

20 грудня 2010 було винесено постанову виконавчої служби про повернення наказу суду про стягнення з "Каховка Пром-Агро" суми 258 183 238, 73 грн. з причини нібито протидії банком здійснення виконавчих дій спрямованих на погашення заборгованості в добровільному порядку. Це дало можливість банку 20 січня ц.р. повторно звернутися у виконавчу службу з цими ж вимогами, в результаті чого 21 січня ц.р. Департамент ДІС Мін'юсту України повторно наклав арешт на все майно підприємства.

"Таким чином, якщо зараз банк Надра повторно відмовиться від прийняття грошових коштів у рахунок погашення боргу, це в черговий раз підтвердить, що керуючі банком мають наміри заволодіти заводом" Каховка Пром-Агро ", - відзначає директор адвокатської компанії IMG Partners Ігор Мельник.

ЗАТ "Каховка Пром-Агро" засноване в 2006 році. Підприємство спеціалізується на переробці зернових та технічних культур, на виробництві соєвого масла.

За матеріалами Версии

Зараз ви читаєте новину «Банк "Надра" ухиляється від прийняття 250-мільйонного боргу "Каховки Пром-Агро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі