вівторок, 22 березня 2011 15:32

АЗС не злякалися штрафів і далі накручуватимуть ціни на бензин - експерти

АЗС не злякалися штрафів і далі накручуватимуть ціни на бензин - експерти

Справа Антимонопольного комітету України про антиконкурентну змову нафтотрейдерів є марним витрачанням часу, яке не змінить ситуацію на ринку бензину та дизпалива.

Таку думку висловили експерти.

"Ціни абсолютно не зміняться. Час витрачено, напруженість зростає, толку не буде ніякого. Рішення Антимонопольного комітету було очікуваним. Очевидно, його ухвалили під тиском з боку Міненерго. Це ще раз засвідчило, що замість того, щоб працювати і вести діалог і намагатися зрозуміти цей бізнес, обрана силова політика", - сказав директор агентства А-95 Сергій Куюн.

"Навіть якщо Антимонопольний комітет під тиском Міненерго ухвалить рішення оштрафувати всіх на 1,5 млрд грн,а не на 150 млн грн, все одно продукт не подешевшає. У ціні нафтопродуктів 60% - вартість продукту, 30% - податки держави і 10% - ПДВ", - зазначив президент Асоціації операторів ринку нафтопродуктів в Україну Леонід Косянчук.

За його словами, примітно "виборче побиття немовлят" і "ситуація абсолютно зрозуміла".

"Ті, хто підтримували Міненерго у введенні імпортних мит, а це люди, які мають виробничі потужності з переробки нафти, зі списку оштрафованих виключили, противників мит - покарали", - пояснив експерт.

"Це процес приборкання норовливих. Але це на ціни не вплине, тому що ціноутворення - процес економічний, а не політичне ", - резюмував Косянчук.

Нагадаємо, за інформацією джерела в уряді, сьогодні Антимонопольний комітет наклав штраф у розмірі 1% від виручки або 150 млн грн на три мережі автозаправних станцій.

Зараз ви читаєте новину «АЗС не злякалися штрафів і далі накручуватимуть ціни на бензин - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі