Ексклюзиви
субота, 14 січня 2012 12:33

Азаров запевнив: газового "запасу міцності" у 2012 році Україні вистачить

Азаров запевнив: газового "запасу міцності" у 2012 році Україні вистачить

В Україні створено достатній "запас міцності" енергоресурсів для забезпечення потреб у газі в 2012 році. Про це прем'єр Микола Азаров повідомив користувачам соціальної мережі Facebook, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми на зиму закачали достатню кількість газу, запас якого допоможе нам у 2012 році безперебійно постачати наших людей", - запевнив Азаров.

Прем'єр також підкреслив, що з урахуванням високої ціни на російський газ, уряд з першого дня своєї роботи займається розробкою програми заміщення на інші джерела енергії.

"Дуже багато було зроблено для розвитку видобутку вугілля, і вперше у нас є профіцит більше 5 млн. тонн вугілля. Це дозволить нам на наших теплових електростанціях використовувати вугілля замість газу", - зазначив він.

"Велика робота проводиться "Нафтогазом" щодо збільшення власного видобутку газу. Ведеться робота із залучення інвесторів з розробки родовищ сланцевого газу. Зрозуміло, що це справа не одного дня, але ми готові до того, щоб протягом обмеженого часу використовувати газозаміщуючі джерела енергії", - поінформував Азаров.

При цьому прем'єр висловив сподівання, що переговори з Росією щодо зниження ціни на газ завершаться успішно.

"Що ж до нашого головного питання - скільки часу Україна може витримати таку формулу на газ, то однозначної відповіді на це питання немає. Дуже багато залежить від того, як буде розвиватися ситуація у світі, а відповідно і в Україні. Але ми розраховуємо на те, що протягом обмеженого часу ми знайдемо спільну мову з нашими російськими партнерами. А на цей обмежений час запасів міцності у нас вистачить", - сказав він.

Нагадаємо, за даними "Нафтогазу", ціна газу для України в четвертому кварталі 2011 року склала близько $400 за 1 тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Азаров запевнив: газового "запасу міцності" у 2012 році Україні вистачить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути