середа, 22 серпня 2012 10:33

Азаров розповів, як зростає ВВП України попри негаразди в Європі

Азаров розповів, як зростає ВВП України попри негаразди в Європі
Микола Азаров: Зростання відбулося за рахунок видобувної промисловості та виробництва електроенергії. Фото: kmu.gov.ua

У січні-липні 2012 року ВВП України зріс на 2%.

Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Це непогано, зважаючи на кризу в єврозоні, яка є одним з основних наших ринків збуту. Водночас це становить значну небезпеку для покращення життя в Україні", - сказав глава уряду.

Він нагадав, що за Даними державної служби статистики, у липні порівняно з червнем промисловість виробила на 3% більше продукції.

"Зростання відбулося за рахунок видобувної промисловості та виробництва електроенергії. Натомість виявилися проблеми у металургів та машинобудівників. Звертаю на це увагу керівників відповідних відомств і доручаю негайно запропонувати заходи підтримки цих галузей", - зазначив Азаров.

Прем'єр наголосив на високому значенні для України зовнішніх ринків, проте зауважив про необхідність стимулювати внутрішній попит.

"Треба енергійно відкривати зовнішні ринки для наших товарів та сприяти тому, щоб наші підприємства-експортери весь час знаходили замовлення на внутрішньому ринку. Такі можливості є навіть в умовах рецесії світової економіки", - підсумував Азаров.

Нагадаємо, за даними Держстату, зростання ВВП України за II квартал 2012 року порівняно з II кварталом 2011 року в постійних цінах 2007 року становило 3%. А з I кварталом 2012 року з урахуванням сезонного фактора - 1,9%.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів, як зростає ВВП України попри негаразди в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі