середа, 29 серпня 2012 11:17

Азаров розповів про ренесанс українського вуглепрому

Азаров розповів про ренесанс українського вуглепрому
Микола Азаров заявив, що відновлення вугільної галузі вже почалося. Фото: kmu.gov.ua

Після візиту до Луганська прем'єр-міністр Микола Азаров зрозумів, що "сторінку, на якій писалося про безперспективність вугільної галузі, треба перегорнути".

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це глава уряду сказав сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

"У цьому мене переконало спілкування в Луганську з керівниками вугільних підприємств, шахтарями під час святкування Дня шахтаря. Нову сторінку треба починати писати з визнання того факту, що сьогодні ми допрацьовуємо пласти, розвідана та освоєні ще за радянських часів. Насправді відновлення вугільної галузі вже почалося", - зазначив Азаров.

Прем'єр нагадав, що за 7 місяців 2012 року шахтарі видобули понад 50 млн тонн вугілля, що перевищує показник відповідного періоду минулого року на 2,5 мільйона тонн, або на 6%.

Азаров також доручив Міністерству вугільної енергетики та вугільної промисловості скласти дорожню карту розвитку вітчизняної вугільної промисловості до 2030 року.

"Мислити тут треба навіть не роками, а десятиліттями. Ми не тимчасові на нашій землі", - наголосив глава уряду.

Крім того, прем'єр доручив долучитися до стратегічного проекту розвитку вуглепрому Міністерству соціальної політики та Національній академії наук.

Нагадаємо, раніше "ДТЕК Трейдинг", що входить до СКМ бізнесмена Ріната Ахметова уклав експортний контракт на постачання вугілля у 2012-2013 роках для ТЕЦ "Sviloza Thermal Power Station" AD у м.Свіштов (Болгарія).

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів про ренесанс українського вуглепрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі