середа, 18 грудня 2013 13:27

Азаров наобіцяв цілу купу "покращень" для бюджетників

Азаров наобіцяв цілу купу "покращень" для бюджетників
Микола Азаров обіцяє підвищення соціальних виплат. Фото: Reuters

Проект державного бюджету на 2014 рік передбачає збільшення розміру прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, пишуть "Коментарі".

За його словами, мінімальна зарплата наступного року буде підвищуватися в три етапи: з 1 січня, з липня з жовтня.

"Вона буде майже в два рази більше, ніж отримували громадяни в 2009 році", - сказав Азаров.

Він зазначив, що в результаті збільшень середня зарплата на кінець 2014 року для дільничного лікаря-терапевта вищої категорії зросте на 602 грн в порівнянні з груднем 2013 року, зарплата фельдшера зросте на 401 грн щомісяця, завідувача дитячого садка - на 645 грн, вчителя вищої категорії - на 602 грн, старшого наукового співробітника - 748 грн.

ВІДЕО: Донецьких вчителів масово відправляють у відпустки за власний рахунок - ЗМІ

Азаров також повідомив про збільшення розміру прожиткового мінімуму в 2014 році, який буде підвищуватися також у три етапи.

"Хочу звернути увагу: за неповних чотири роки ці виплати збільшилися в два рази двічі. Це моя відповідь багатьом спекулянтам на цю тему", - підкреслив глава Кабміну.

Крім того, за словами прем'єра, в наступному році очікується підвищення розміру стипендій для студентів-відмінників вишів, незалежно від рівня акредитації, - з 70 до 120 грн до звичайної стипендії.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наобіцяв цілу купу "покращень" для бюджетників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі