пʼятниця, 01 квітня 2011 16:42

Азаров дав Могильову 60 мільйонів на біометричні паспорти

Азаров дав Могильову 60 мільйонів на біометричні паспорти

Уряд виділив Міністерству внутрішніх справ 60 мільйонів гривень на придбання обладнання для реалізації першого етапу впровадження закордонних паспортів з біометричними даними власника.

Відповідна постанова Кабінету міністрів про перерозподіл коштів державного бюджету 2011 року з Резервного фонду на державні капітальні витрати оприлюднена в п'ятницю.

Крім цього, тією ж постановою МВС отримало 40 мільйонів гривень на будівництво власних лікувально-профілактичних установ у Закарпатській, Запорізькій та Київській областях.

Нагадаємо, 14 лютого Кабмін розпорядився виділити МВС 120 мільйонів гривень на устаткування для реалізації першого етапу впровадження біометричних паспортів.

У лютому міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов спрогнозував, що виготовлення електронних біометричних паспортів почнеться через 3-4 місяці, тобто до червня.

Могильов тоді заявляв, що обладнання, необхідне для виготовлення паспортів, є, вся необхідна система також опрацьована.

"Питання в тому, щоб вивчити дані, які будуть внесені в чіп", - зазначив міністр.

Він підкреслив, що біометричний паспорт буде коштувати приблизно таку ж суму, як і нинішній закордонний паспорт.

Впровадження біометричних паспортів є зобов'язанням України, прийнятому на себе в рамках плану дій щодо введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

Зараз ви читаєте новину «Азаров дав Могильову 60 мільйонів на біометричні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі