вівторок, 15 березня 2011 11:03

Автоперевізники упевнені, що Азаров і Бойко їх бояться

Автоперевізники упевнені, що Азаров і Бойко їх бояться

Відмова уряду від запровадження мита на імпорт нафтопродуктів в Україну є наслідком консолідованого громадського тиску з боку автомобілістів та автоперевізників, об'єднаних ініціативою "Автофронт". Вони були за крок від початку "бензинового" Майдану та масових протестів у регіонах.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності з посиланням на заяву лідера громадянського руху "Спільна Справа" Олександра Данилюка.

"Чим би сьогодні Кабінет міністрів не мотивував свою позицію, суспільство має знати – відбулася класична капітуляція перед загрозою масштабних протестів у Києві та регіонах, які мали розпочатися з дня на день", - навела прес-служба слова Данилюка.

Учасники "Автофронту" звернулися з відкритим листом до прем'єр-міністра Миколи Азарова. Зазначили, що введення такого мита вигідне лише технологічно відсталим вітчизняним НПЗ, які прагнуть таким чином підвищити ціни на власну низькоякісну продукцію, що не витримує конкуренції з імпортованою.

"Подібний крок лише спровокує різкий стрибок цін на пальне, вартість якого для кінцевого споживача може сягнути 15 грн. за літр. Це не тільки негативно відіб'ється на кишені кожного громадянина України, а взагалі паралізує економіку", - процитувала прес-служба лист "Автофронту".

Автомобілісти поставили Азарову вимогу "негайно й публічно відмежуватися від згубної ініціативи керівника Мінпаливенерго Юрія Бойка і заблокувати її прийняття". Зазначили, що у протилежному випадку будуть змушені вдатися до масових акцій громадянської непокори.

Нагадаємо, "Автофронт" був створений за ініціативою "Спільної Справи". До ініціативи приєдналися Профспілка таксистів України, Асоціація вантажоперевізників м. Києва та низка автоклубів.

Зараз ви читаєте новину «Автоперевізники упевнені, що Азаров і Бойко їх бояться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі