четвер, 26 березня 2020 17:06

Автогаз може подешевшати вдвічі: назвали причини

Автогаз може подешевшати вдвічі: назвали причини
На заправках дешевшають бензин та дизпаливо. Ціна автогазу може впасти вдвічі. Фото: pexels.com

26 березня бензин та дизпаливо по країні подешевшали від 10 коп. до 2,5 грн/л. Ціни на заправках можуть і далі знижуватися, розповів Gazeta.ua аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко.

"Останніми тижнями головну роль на ринку палива відіграли дві події – це криза на нафтовому ринку, йдеться про конфлікт Саудівської Аравії з Росією. Та запровадження карантину. Не дивлячись на нестабільну українську гривню, в операторів досі є запас до зниження цін", - пояснює Сіренко.

За його словами, говорити про суттєве падіння попиту рано. Минулого тижня пальне активно купували про запас. Щоправда, стало менше клієнтів на прикордонних заправках.

"Дефіциту також немає. Поставки продовжуються, бо треба виконувати умови контрактів. Заводу потрібно відвантажити обговорений обсяг пального, а нам його прийняти за середніми котируваннями", - каже аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли вартість бензину в Україні та країнах ЄС: де дешевше

Додає, що незабаром автогаз може подешевшати вдвічі.

"Учора на ринку скрапленого газу на 30%, або майже до $100 за тонну, обвалилися котирування. За поточним курсом це близько 2800 грн за тонну без податків на кордоні з Україною. Це 5-6 гривень за літр у гурті з усіма податками. Поставки очікуємо найближчим часом. Імпортери не розуміють, що робити з дорогими залишками автогазу. На деяких заправках ціна тримається на рівні 11,99 гривні", - наголошує Сіренко.

На 26 березня по Україні бензин марки А-92 у середньому продають по 24,89 грн/л. А-95 – 25,98 грн/л. Дизпаливо коштує 25,17 грн/л, автогаз – 10,70 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Автогаз може подешевшати вдвічі: назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі