четвер, 13 лютого 2020 10:49

Авто за борг: у столиці покарали неплатника аліментів

Авто за борг: у столиці покарали неплатника аліментів
У Києві чоловік заборгував 217 тис. грн аліментів. Фото: Слово і Діло

У Києві у боржника зі сплати аліментів конфіскували автомобіль.

Чоловік 4 роки не платить аліменти на двох дітей. Заборгував 217 тис. грн. За несвоєчасну сплату ще має заплатити штраф - половину цієї суми, пише tsn.ua.

"Боржник приїхав до виконавчої служби на машині. Спочатку думав, що саме його авто евакуатор омине. Намагався домовитися, потім викликав дружину, намагався їй щось запропонувати, аби відмовилася від заяв, але не склалося. Тому відкрив авто, дістав чарчину і прямо при поліції випив", - пояснює головний держвиконавець Подільского району Борис Полінський. Він веде справу боржника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річний хлопець виграв суд проти батьків

Машину боржника відвезли на штраф-майданчик. Щоб забрати її, чоловік має сплатити борг. Інакше авто продадуть.

Крім того, чоловіку заборонили виїжджати за кордон, користуватися зброєю та позбавили водійських прав. Заборони знімуть, коли він погасить борг за аліментами.

Велика палата Верховного суду змінила порядок нарахування пені за несвоєчасну сплату аліментів. Раніше боржника штрафували за конкретний місяць. Закрити заборгованість він міг через 2 роки. Тепер пеню нараховують за весь період прострочення платежу до моменту повного погашення всіх боргів за аліментами. Пеня, як і раніше, становить 1% суми заборгованості. Однак через нові правила боржникам треба платити більше.

Зараз ви читаєте новину «Авто за борг: у столиці покарали неплатника аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі