вівторок, 31 березня 2015 08:22

Австралія ввела розширені санкції проти Росії

Австралія ввела розширені санкції проти Росії
Фото: joinfo.ua

Австралія ввела в дію розширені економічні санкції відносно Росії, оголошені у вересні 2014 року.

Про це йдеться в заяві, опублікованій у вівторок, 31 березня, на офіційній сторінці Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії, передає Lenta.ru.

Підкреслюється, що санкції збігаються з тими, які ввели Євросоюз, США і Канада, і доповнюють фінансові обмеження і заборони на поїздки, введені раніше.

Розширені санкції включають обмеження на експорт або імпорт із Росії зброї і пов'язаних із нею матеріалів, експорт у РФ певного обладнання для розвідки і видобутку нафти. Крім того, обмежено експорт до Криму і Севастополя певного обладнання для енергетичної та гірничодобувної галузі.

Також накладені обмеження на економічні відносини з рядом російських компаній і заборонені інвестиції в інфраструктуру, транспорт, телекомунікаційну сферу, енергетику, нафтову і газову галузі Криму і Севастополя.

Санкції відносно Росії були прийняті на тлі анексії Криму, а також конфлікту на Донбасі. У відповідь Москва 7 серпня 2014 ввела економічні ембарго на ряд продуктів із країн-членів ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження введені на один рік із можливістю продовження.

Зараз ви читаєте новину «Австралія ввела розширені санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі