понеділок, 19 листопада 2012 11:05

Арбузов запевнив, що безнадійних кредитів стало на 20 мільярдів гривень менше

Арбузов запевнив, що безнадійних кредитів стало на 20 мільярдів гривень менше
Сергій Арбузов розповів, які завдання стоять перед Національним банком України у сфері оподаткування. Фото: ukranews.com

Обсяг проблемних кредитів в банківській системі України з початку 2012 року скоротився на 9%, або на 13 млрд грн.

Про це повідомив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов на підсумковій конференції Асоціації платників податків, йдеться у відеозверненні.

"Обсяг безнадійної заборгованості за кредитними операціями на балансах банків з початку 2012 року зменшився на 20 мільярдів гривень", - додав він.

Крім того, Арбузов розповів, що НБУ готує проект змін до Податкового кодексу та інших законів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жовтні українські банки отримали рекордний прибуток

"Ми плануємо звільнити банки від ПДВ під час здійснення операцій з продажу третім особам нерухомого майна, що було надано кредиторам як застава, звільнити банки від функцій податкового агента за операціями із заставленим майном фізичних осіб, вирішити питання з оподаткування банків, що ліквідовуються, продовжити на 2013 рік застосування для банків 30%-ї верхньої межі для вилучення з оподаткування резервів, уточнити норми щодо визнання сум доходів і витрат за кредитно-депозитними операціями, уточнити законодавчі норми з метою звільнення від сплати ПДВ витрат банків України за послуги платіжних систем", - розповів Арбузов.

/media/video/467893/1_467893.mp4

Зараз ви читаєте новину «Арбузов запевнив, що безнадійних кредитів стало на 20 мільярдів гривень менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі