вівторок, 24 січня 2012 10:48

Арбузов підрахував менший ВВП, ніж обіцяв Азаров

Арбузов підрахував менший ВВП, ніж обіцяв Азаров

Зростання української економіки в IV кварталі становило 4,2%.

Такі дані наведені в оприлюдненому 23 січня "аналізі економічної ситуації" Національного банку України (НБУ), пише "Коммерсант-Украина" в публікації "Від ВВП залишився гальмівний слід".

У III кварталі темпи економічного зростання становили 6,6%. У Нацбанку кажуть, що однією з причин такого уповільнення є погіршення зовнішнього попиту на продукцію металургії, а також хімічної та нафтохімічної промисловості.

Регулятор акцентував увагу на "нетипово високій температурі в кінці року", що призвело до того, що обсяги виробництва електроенергії, газу і води знизилися на 5,3% до IV кварталу 2010 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна посіла 8-ме місце у світі за виплавкою сталі

В I і II кварталах 2011 року зростання ВВП становило 5,3% і 3,8% відповідно.

При цьому в Нацбанку зазначають, що, незважаючі на таке гальмування зростання ВВП в кінці року, його підсумковий показник"залишився на досить високому рівні".

Разом з тим в НБУ наголошують, що річний показник зростання ВВП становив "близько 5%". Цей результат вище, ніж у 2010 році, коли зростання ВВП становило лише 4,2%.

Однак в уряді розраховували на більше. Минулого тижня прем'єр-міністр Азаров заявив, що зростання ВВП в 2011 році становило 5,2%.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов підрахував менший ВВП, ніж обіцяв Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі