четвер, 06 червня 2013 15:09

Янукович підписав антикорупційний закон, який вимагала Європа

Янукович підписав антикорупційний закон, який вимагала Європа
Віктор Янукович підписав закон, який передбачає введення антикорупційного реєстру. Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Цей закон, що входить до пакету законів щодо лібералізації візового режиму з ЄС, був прийнятий Верховною Радою 14 травня 2013 року.

Закон передбачає введення антикорупційного реєстру та внесення відомостей до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Як наголошується в пояснювальній записці до закону, зміни спрямовані на удосконалення положень закону "Про засади запобігання та протидії корупції" за результатами моніторингу.

Нормою документа вводиться обмеження на спільну роботу близьких осіб чиновників. Зміни до закону пропонують вводити спеціальні перевірки щодо осіб, які претендують на посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Закон також передбачає захист осіб, проінформувати про корупційні діяння, а також деталізацію форми декларації про майно, доходи та витрати.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав антикорупційний закон, який вимагала Європа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі