середа, 27 листопада 2013 10:18

Янукович назвав "справедливу" ціну на російський газ

Янукович назвав "справедливу" ціну на російський газ
Віктор Янукович вважає, що Україна має платити $300 за 1 тис. куб. м російського газу. Фото: president.gov.ua

Ціна за російський газ для України повинна становити щонайбільше $300 за 1 тис. куб. м.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю українським телеканалам.

"Середньоєвропейська ціна на газ повинна бути в межах 370 доларів. Мінус транспорт приблизно 70 доларів для України. Ось 300 доларів повинна бути максимальна ціна для України за газ. Я кажу про ціну, яка повинна бути ринковою, європейською. В Україні - 300 доларів. Вона у нас - 510 доларів", - сказав Янукович.

Глава держави заявив, що Україна відклала звернення в Арбітражний суд з приводу ціни на російський газ. За його словами, існує високий ризик програти процес.

"Звернутися до Арбітражного суду і програти його - це означає узаконити це питання, як кажуть, "на віки вічні", - пояснив Янукович.

Зазначимо, що "Нафтогаз України" нині купує російський газ за ціною близько $410 за 1 тис. куб. м з урахуванням знижки в $100, наданої Росією за продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території Криму.

Україна імпортувала з Російської Федерації за січень-вересень 2013 року 18 млрд 185 млн 796,3 тис. куб. м газу на суму 7 млрд 660 млн 667,6.

Зараз ви читаєте новину «Янукович назвав "справедливу" ціну на російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі