субота, 21 листопада 2020 13:15

Аналітики прогнозують падіння біткоїна

Аналітики прогнозують падіння біткоїна
Якщо прогноз збудеться, то зараз краще продати криптовалюту. Фото: unsplash

Біткоїн може повторити динаміку 2017 року, коли після стрімкого зростання до $ 20 тис. його ціна різко впала.

Багато інвесторів чекають моменту, щоб продати біткоїни на максимумі, каже керівник аналітичного департаменту AMarkets Артем Дєєв для РБК.

"Це може статися до кінця року. Але в довгостроковій перспективі монета продовжить зростання, так як біткоїни поступово стають захисним активом. На тлі глобальної кризи найбільші компанії, інвестфонди і прості інвестори намагаються врятувати свої накопичення, придбавши біткоіни. Це в подальшому і буде стимулювати підйом котирувань. Біткоїн до кінця 2020 року може перевищити позначку $20-25 тис., а в подальшому вирости вище $40 тиc. за монету", - зазначив Дєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ поки не можуть пояснити, навіщо українцям електронна гривня

CEO Xena Financial Systems Антон Кравченко вважає, що найближчим часом є два сценарії розвитку подій на ринку біткоїна. Або повернення до "рівноважного" рівня $13 тис., або зростання в зону $20 тис. і вище, якщо почнеться масова хвиля манії.

"Я схиляюся до того, що ціна повернеться до свого рівноважного рівня, тому що не бачу достатнього обсягу покупців по $20 тис., щоб штовхати ціну вище", - пояснив Кравченко.

Якщо його прогноз збудеться, то зараз краще продати криптовалюту, бо найближчим часом відбудеться корекція майже на 30%.

Вартість акцій біткоїна оновила історичний максимум на позначці в $342 млрд. Капіталізація криптовалюти перевищила показники грудня 2017 року за рахунок збільшення емісії. Вона росте за допомогою роботи майнерів, які отримують нагороду в біткоїнах.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики прогнозують падіння біткоїна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі