середа, 16 грудня 2020 23:20

"Ялинки можна взяти напрокат" - українці про Новий рік у Польщі
14

Ціна на ялинку стартують від 56 гривень до 350  гривень
Фото: gazeta.ua
Ціна на ялинку стартують від 56 гривень до 350  гривень
Ціна на ялинку стартують від 56 гривень до 350  гривень
Ціна на ялинку стартують від 56 гривень до 350  гривень
Ціна на ялинку стартують від 56 гривень до 350  гривень

У Польщі активно готуються до Різдвяних свят. Цього року багато українців залишаться святкувати Різдво за кордоном через ситуацію з коронавірусом. Українці розповіли, скільки коштують приготування до свят.

"Була здивована, але новорічні ялинки у Кракові продають у супермаркетах. Перед різдвом організували цілі відділи, де можна купити деревце. Причому вони тут на будь- який смак. Живі, ті, що можна пересадити, у відрах з піском і звичайні, запаковані у спеціальну сітку для перевезення", - розповідає Gazeta.ua українка Неля Подольська, яка працює в Кракові.

Ціна на ялинку стартують від 56 гривень до 350 гривень. Причому, чим ближче до свят, тим дешевші ялинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За три роки змінили три машини" - українка про переїзд до Польщі

" У першу чергу це зв'язано зі свіжістю дерев. Тут їх завезли ще на початку грудня. Пізніше на них роблять знижки. Наприклад, у супермаркеті біля нас великі півтораметрові деревця зараз коштують 280 гривень. І це спеціально вирощені ялинки для святкувань. Вони дуже пухнасті і мають правильну форму", - додає Неля.

В середньому на ялинку та прикраси до неї українці планують витратити 500 гривень.

"Дуже багато різних гірлянд. Ціни стартують від 14 гривень до 300 за штуку. Але їх таке різноманіття, що навіть не знаєш за яку братись. Дешеві і набори з іграшками. 50 кульок обійдеться у 100 гривень. Трохи дорожчий новорічний дощик. В середньому по 35 гривень за гілочку", - продовжує українка.

Ялинки також привозять з доставкою додому. В середньому така послуга обійдеться у 500-700 гривень.

У Варшаві можна взяти ялинку напрокат. Її привезуть у горщику, вже прикрашену іграшками та гірляндами. Після свят заберуть. Обійдеться ця послуга в 1500 гривень за дерево середнього розміру і 500 за невеличке.

"Торік ми вперше скористалися такою послугою. Моя дівчина дуже забобонна і вірить у символи на ялинці. Наприклад, цого року не можна використовувати червоний колір, торік навпаки потрібні були кульки тільки цього. Цього року ялинку привезуть перед самим Різдвом, а заберуть після 10 січня. Зручно, бо дерево не треба ні привозити ні забирати, ні сваритись із дівчиною, хто розбиратиме іграшки", - каже Роман, який працює програмістом у Варшаві.

Українці Сергій та Роман Шевченки відкрили кондитерську у центрі Кракова. Продають тістечка онлайн, а родзинкою свого закладу вважають мусові десерти, який на час відкриття у Польщі майже не було.

Зараз ви читаєте новину «"Ялинки можна взяти напрокат" - українці про Новий рік у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі