неділя, 04 грудня 2016 10:40

Яким буде курс долара наступного року

Яким буде курс долара наступного року

У наступному році гривня в Україні продовжить знижуватися по відношенню до американської валюти, впевнені експерти. До кінця 2016 року курс нацвалюти може опуститися до 27 гривень, а вже через рік дійти до позначки 30 гривень за долар. Про це пише Сегодня.ua.

Велику кількість валюти доведеться витратити на обслуговування державного боргу, а стабільність гривні в тому числі буде залежати від співпраці з МВФ.

Курс американської валюти в цьому році наблизиться до позначки 27 гривень за долар, вважає виконавчий директор міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко. На початку наступного року ситуація кардинально не зміниться. За оцінками експерта, до кінця 2017 року гривня подешевшає до 30 гривень за долар.

"Курс буде знаходитися без серйозних потрясінь – до 30 гривень до кінця року", – говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому рекордно зросли продажі автомобілів

Олег Устенко відзначає, цей сценарій може "розхитати", наприклад, політична криза. У такій ситуації прогноз може бути менш оптимістичним.

"Швидше за все, до кінця року курс буде в районі 27 гривень за долар. Може бути коливання 20-30 копійок в більшу або меншу сторону, але це нормальне явище. На початку наступного року може бути істотне зростання курсу. Потрібно буде обслуговувати державний борг. Буде закупівля газу імпортного, це теж відіб'ється. Тут можливе якесь зростання", – розповідає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, економіст.

Український валютний ринок відчуває себе досить збалансовано, а плаваючий курс допомагає абсорбувати зовнішні шоки, вважає Вадим Іосуб. Офіційний курс гривні збережеться до початку наступного року в діапазоні 25,5-26 гривень, а на готівковому ринку – в межах 26-27 гривень, прогнозує експерт.

Пентагон прийняв новий бюджет, який передбачає допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі