субота, 04 січня 2020 21:10

Який державний банк треба продати першим

Який державний банк треба продати першим
Пакет акцій Укргазбанку планує придбати Міжнародна фінансова корпорація, яка входить до структури Світового банку. Фото: Уніан

В Україні 60% активів та пасивів належать державним банкам. Нічого доброго у цьому немає, розповів Gazeta.ua експерт із питань економіки Інституту Growford Олексій Кущ.

"Щоб ефективно проводити соціальну та економічну політику, достатньо кількох державних банків. Процес приватизації треба починати з Укргазбанку. Він не найбільший державний банк. Державі належить трохи більше, ніж 90% акцій", - пояснює Кущ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український банк змінив власника

За його словами, Укргазбанк можна частково продати приватним інвесторам.

"Відомо, що Укргазбанк готують до приватизації. Пакет акцій планує придбати Міжнародна фінансова корпорація, яка входить до структури Світового банку. З точки зору скорочення концентрації державних банків на ринку, це правильне рішення", - підсумував економіст.

Протягом січня-жовтня 2019-го чистий прибуток банків становив 52 млрд грн. Це у 3,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Який державний банк треба продати першим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі