середа, 29 листопада 2017 21:10

Який бізнес вигідний в Україні

Який бізнес вигідний в Україні
Фермер Юрій Марчук: "В Україні є великий попит на свіжу спаржу, салати, броколі, різні ягоди". Фото: landlord.ua

В Україні є великий попит на свіжу спаржу, салати, броколі, різні ягоди. На цьому можна створити вигідний бізнес.

Про це розповідає фермер Юрій Марчук. Власник комунального підприємства "Садовод". Займається вирощуванням плодово-ягідних саджанців та спаржі.

"Чотири роки тому вирішив зайнятися спаржею. Купив насіння у США. Тут його півтора місяця розмитнювали й відправили назад. З'ясувалося, не можна завозити – бо цієї культури немає в державному реєстрі. У радянські часи вважали, що спаржа – це не їжа. Пролетаріату потрібна картопля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна опинилася серед країн із найвищим рівнем впливу організованої злочинності на бізнес

Імпортна спаржа коштує 350–380 грн за кг. Українську продають за 150–180.

"Торік отримали перший урожай спаржі. На машині вивезли 350 кілограмів у Київ, на базар "Столичний". Його керівники так здивувалися, що дали нам найкраще місце. Термін реалізації спаржі – п'ять діб. Привезена з Перу – то вже не спаржа. У компанії "Фозі" (одна з найбільших на ринку роздрібної торгівлі в Україні. – Gazeta.ua) нам одразу замовили 50 тонн. Ми змогли дати лише 10. А торговельних мереж ще чимало, і ринок спаржі ростиме. Можна не лише свіжу в сезон продавати, а й морозити. Імпортна зараз коштує 350–380 гривень за кілограм. Свою продаю за 150–180. Із гектара заробляю мінімум 400 тисяч гривень. Наступна за рентабельністю – суниця. Все інше – далеко позаду. З гектара кукурудзи гарний агроном витягне максимум 10 тисяч гривень".

Повну розмову із Юрієм Марчуком читайте у новому номері журналу "Країна" від 30 листопада.

40-річний Сергій Данілейко має равликову ферму в селі Войнівка Чутівського району на Полтавщині. Вклав у бізнес майже мільйон гривень.

Зараз ви читаєте новину «Який бізнес вигідний в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі