вівторок, 11 вересня 2018 17:11

Які продукти найдешевше купувати в Україні - порівняли ціни в Україні та Польщі
6

Ринок у місті Криниця-Здруй у Польщі
Фото: gazeta.ua
Ринок у місті Криниця-Здруй у Польщі
Ринок у місті Криниця-Здруй у Польщі
Ринок у місті Криниця-Здруй у Польщі
Ринок у місті Криниця-Здруй у Польщі

Українка Наталя Нечипорук більше року живе на 2 країни. У Варшаві з чоловіком мають власний магазин одягу, у Києві навчається 2 неповнолітніх дітей. Жінка вирішила порівняти продукти у супермаркетах Польщі та України. Для цього склала список покупок і пішла на закупівлю.

"Я давно помітила, що суми чеків на продукти суттєво різняться. Сказати, що там все дешево, а у нас дорого, я не можу. Але вирішила порівняти із точністю до копійок", - каже Наталя.

У списку 10 позицій, які жінка купує щотижня. Це олія, сир, курка, яйця, свиняча вирізка, пачка рису, пачка макарон, півлітрова пляшка йогурту, півлітра соку яблучного та пачка сосисок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей українські заробітчани переказали додому

"У Польщі найдорожчі яйця. Десяток без акції коштує 55 грн. Але за акцією вони можуть коштувати дешевше. Єдина проблема, що за акцією треба взяти 30 штук. У нас би вже домовились і поділили б під супермаркетом, тут так робити не прийнято. Друге, що тут дороге, - натуральний сік. Діапазон цін на соки починається від 14 грн за літр і сягає 50. Але те, що натуральне та смачне, коштує дорожче. А от сосиски краще брати польські. Пачка з 6 фірмових сосисок "Берлінок" буде коштувати 35 грн, їхня вага 330 г. Подібні за якостю українські обійдуться в 37", - каже Наталя.

За продукти у Варшаві Наталя заплатила 405 грн. За такі ж у Києві 476 гривень.

"У нас значно дорожча свинина. Кілограм коштує 146 грн, а у Варшаві - 100. Курятина теж дешевша за кордоном. Це пояснюють більшими об'ємами покупок. А от йогурт дешевший в Україні. Півлітрову пляшку можна взяти за 17 грн, тоді як там він обійдеться у 34. Сир дешевший там. Пачка порізаного на півкілця в Києві - 100 грн. У Варшаві - 64 грн.

Найсвіжіше дослідження компанії Personnel Service підтверджує, що українські працівники заробляють у Польщі так само, а іноді навіть більше, ніж поляки на аналогічних посадах. 75% працівників із України заробляють у Польщі щомісяця понад 2,5 тис. злотих. А 15% стверджують, що за свою роботу отримують понад 3,5 тис. злотих на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти найдешевше купувати в Україні - порівняли ціни в Україні та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі