понеділок, 08 березня 2021 15:36

Які продукти можуть подешевшати навесні

Які продукти можуть подешевшати навесні
Загалом ціни на продукти до кінця року зростуть на 6-7%. Фото: unsplash

Найближчим часом можуть знизитись ціни на молоко та яйця.

Влітку подешевшає олія, припустив голова Асоціації постачальників для торговельних мереж Олексій Дорошенко у ефірі "Україна 24".

"Очікую, що яйця будуть дешевшими в березні. До кінця року буде, на жаль, дорожчати зерно. Можливо, побачимо зменшення вартості олії десь влітку. Ще чекайте на зниження цін на молоко, оскільки молочні продукти з сезоном будуть трошки дешевшати", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різке подорожчання свинини в Україні продовжуватиметься

За його прогнозом, загалом ціни на продукти до кінця року зростуть на 6-7%.

"На подорожчання вплинули два фактори. По-перше, це Covid-19 і те, що багато країн почали резервувати продукти. А друге - українська спека, через яку на полях зменшилась кількість цукрового буряку та соняшника. Але пора настає, і ми очікуємо зараз нормального сезону з більшості продуктів. Крім того, пандемія йде до свого послаблення", - пояснив Дорошенко.

Уряд провів переговори про відновлення виробництва курячих яєць з ключовими виробниками цієї продукції. У такий спосіб Кабмін сподівається задовольнити попит на них та досягти зниження цін перед Великодніми святами.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти можуть подешевшати навесні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі