середа, 15 травня 2019 10:45

Які квартири найдешевші

Які квартири найдешевші
У Києві дешевшають хрущовки і готельки. Фото: Mind.ua

На вторинному ринку Києва подешевшало житло. Зокрема, ціни знизилися на старі "хрущовки" і "готельки".

"Готельки" і "хрущовки" - найнижчий рівень квартир за соціальним статусом. Тому вони найдешевші. Це Дніпровський, Святошинський, Дарницький райони", - каже ріелтор Родіон Сороковий, передають Українські новини.

За його словами, за ремонт старого житла доведеться заплати близько $20 тис.

"Наприклад, у "готельці" на Академмістечку зараз квадратний метр продаємо за $650. Ця квартира зовсім "убита". 36 квадратів продаємо за $22 тисячі. Вона взагалі нікому не потрібна. Приходять, перегляди є, але люди не хочуть брати. На Перова у хрущовці квадрат коштує $550. Тобто 63 квадрати можна купити за $35 тисяч. Теж особливо ніхто не хоче брати. Там потрібно робити повністю ремонт", - каже ріелтор.

Він додає, що така ж панельна квартира, але в якій можна буде жити, коштує $26-30 тис. За 2-кімнатну просять $35 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окрема кімната, кухня і вітальня: які квартири шукають українці

"В однокімнатній квартирі метраж завжди дорожче. Можна купити "хрущовку" 3-кімнатну за $35 тисяч. Однокімнатна ж буде коштувати у "хрущовці" $25 тисяч. А метраж там удвічі менше", - пояснив експерт.

Водночас у новобудові 2-кімнатна квартира з голими стінами буде коштувати від $55 тис.

Найдешевше у квітні придбали "однокімнатку" 33 м² на вулиці Бойченка у Дніпровському районі Києва. Її купили за $20 тис. Найдорожче у квітні продали пентхаус площею 330 м² на вулиці Героїв Сталінграда (Оболонський район) - $670 тис.

Зараз ви читаєте новину «Які квартири найдешевші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі