неділя, 15 вересня 2019 21:10

Як знайти роботу працівникам без досвіду

Як знайти роботу працівникам без досвіду
На сайтах пошуку роботи є вакансії як для працівників з досвідом, так і для людей, які починають кар'єру. Фото: biznesua.com.ua

Для більшості пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Працевлаштуватися без проблем вдається кожному п'ятому.

Найчастіше пошукачі вважають, що не можуть знайти роботу через брак досвіду. Хоча сьогодні існує безліч вакансій для студентів та людей, які розпочинають кар'єру. Як працевлаштуватися з пустою трудовою пише hh.ua.

Не бійтеся відмови

Зрозуміло, що відмови будуть. Інколи компанії просто не розглядатимуть ваше резюме. Треба набратися терпіння і продовжувати шукати роботу.

Звертайте увагу на великі компанії

Великі компанії мають широкий штат. Всі посади чітко розділені, кожен має обмежене коло обов'язків. Крім того, великі гравці ринку часто шукають стажерів. Їхню роботу оплачують. Це може бути людина без будь-якого досвіду роботи. Якщо за результатами стажування не отримаєте роботу, зможете вписати в резюме новий рядок з досвідом.

Підготуйтеся до співбесіди

Підготуйте відповіді на типові запитання від рекрутерів. Дізнайтеся більше про компанію, де хочете працювати. На співбесіді говоріть впевнено та щиро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як створити мільйон робочих місць

Будьте готові до низької заробітної плати

Новий недосвідчений працівник - це ризик. Тому роботодавці не поспішають пропонувати їм високі зарплати. Приготуйтеся, що спочатку будете заробляти не багато. Зарплата зросте, якщо зарекомендуєте себе.

Використовуйте "творчу відпустку" для професійного розвитку

Запишіться на курси, відвідуйте лекції під час того, як шукаєте роботу. По-перше - це самоосвіта. По-друге - можливість налагодити професійні зв'язки та познайомитися з майбутнім роботодавцем на різноманітних воркшопах.

На українському ринку праці останнім часом спостерігається дефіцит робітничого персоналу. Не вистачає слюсарів, машиністів, зварювальників, токарів. У липні на одну вакансію у сфері "Робітничий персонал" припадало тільки одне резюме. Хоча спеціалістам обіцяють платити більше середньої зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Як знайти роботу працівникам без досвіду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі