понеділок, 28 січня 2013 17:10

Як заробляти по 5 тисяч, перебуваючи у декреті

Як заробляти по 5 тисяч, перебуваючи у декреті
Фото: yamolodayamama.ru

Киянка Тетяна Соколова заробляє у декреті по 4-5 тис. грн на місяць. Вона перекладає документи на англійську та іспанську мови, дає уроки репетиторства.

"Я думала, що в декреті не витримаю довше місяця, а тепер не готова повертатися на роботу в офіс, - каже Тетяна. - Я з дому заробляю стільки ж, скільки отримувала у туристичній фірмі до декрету. Але тепер не витрачаю час і гроші на дорогу до офісу, не віддаю щодня по 30-40 гривень на обіди у кафе. Економія очевидна".

Працювати з дому жінці допомагає подруга, яка продає страхові поліси біля столичних посольств Аргентини, Іспанії та США.

"Подруга Олена щотижня приносить мені замовлення від нових клієнтів. Я можу варити борщ і перекладати документи на "грін карту" в Америку, робити педикюр і переводити на іспанську свідоцтво про шлюб або чийсь диплом про освіту. За день встигаю удвічі більше, ніж до декрету. Перекладати документи простіше, ніж твори художньої літератури. В університеті я рік вивчала діловодство англійською та іспанською. Заробляю на перекладах десь дві тисячі гривень. 20% з кожного замовлення віддаю подрузі", - розповіла Соколова.

За її словами, роботодавці теж не хочуть, щоб вона виходила з декрету.

"Офіс, який орендуємо біля метро Шулявка, невеличкий. Там усім менеджерам місця не вистачає. Листи і документи, які потрібно перекласти, мені присилають на пошту. Виконую замовлення швидше, ніж в офісі, бо ніхто не відволікає на каву чи перекур. Платять 300 доларів на місяць - це приблизно 2,5 тисячі гривень", - зазначила жінка.

Двічі на тиждень займається репетиторством з двома сусідськими хлопчиками. За годину отримує 100 грн. Допомагає робити уроки з англійської, дає додаткові завдання, підтягує граматику і вимову.

"У декреті багато жінок, які володіють іноземними мовами, займаються репетиторством і перекладами, - говорить менеджер одного зі столичних кадрових агентств Таміла Супронюк. У кадровому агентстві працює 2 роки. За цей час працевлаштувала півтисячі безробітних. - Дистанційну роботу на дому в мережі можуть знайти для себе дизайнери, розробники сайтів, перекладачі, програмісти, рекламісти, маркетологи, менеджери, адміністратори, музиканти, журналісти і фотографи. Можна випікати торти чи короваї на замовлення. Будь-який користувач Інтернету може стати контент-менеджером - наповнювати сайти з дому. Або зайнятися серфінгом - переглядати сайти замовника за певну плату, брати участь в онлайн-опитуваннях".

За словами Супронюк, на ринку праці дистанційних працівників здебільшого шукають іноземні компанії, які вже мають досвід такої роботи.

"У Німеччині та Британії вже сьогодні кожен четвертих офісний працівник перетворився на "домашнього" працівника, - говорить Таміла. – Новітні ІТ-технології дозволяють і нашим вітчизняним роботодавцям практикувати роботу з дому. Це дозволяє компаніям заощаджувати на оренді офісів, а працівникам економити - свій час. Завдяки скайпу, мобільному зв'язку, пошті та асьці співробітник може знаходитись вдома і одночасно бути присутнім на робочому місці".

Зараз ви читаєте новину «Як заробляти по 5 тисяч, перебуваючи у декреті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі