пʼятниця, 13 липня 2018 11:10

Як заощадити на транспорті з новими тарифами

У Києві у суботу, 14 липня подорожчає проїзд у громадському транспорті. У салонах транспорту вже з'явилися відповідні оголошення.

"Зараз транспортні КП працюють в збиток. Отримані від підвищення тарифів кошти будуть спрямовані на розвиток транспортної інфраструктури, ремонт і закупівлю рухомого складу, збільшення зарплат працівникам. Підвищення дозволить зменшити суми дотацій, що виділяються на покриття збитків підприємств транспорту", – заявив мер столиці Віталій Кличко, пише "Сегодня".

Разова поїздка із 14 липня коштуватиме 8 грн. Однак передбачені проїзні з трохи меншою вартістю поїздок. Крім того, зростуть штрафи за безквитковий проїзд – до 160 грн.

Автор: Сегодня
  У салонах громадського транспорту з'явилися повідомлення про подорожчання проїзду.
У салонах громадського транспорту з'явилися повідомлення про подорожчання проїзду.

"Я їду на роботу трьома видами транспорту – автобус, метро і пару зупинок тролейбусом. Купую проїзний на наземний транспорт за 330 гривень і користуюся безконтактною карткою метро – в місяць близько 50 поїздок. Всього виходить 555 гривень. Після подорожчання з тими ж проїзними мені доведеться платити майже 900 гривень. Може, відмовлюся від тролейбуса, ходитиму від метро до офісу пішки", – міркує киянка Ірина Огурцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сині - на мило: у київському метро доведеться обміняти старі жетони

Жителі столиці скаржаться, що проїзд дорожчає, однак маршрутки від цього не стають кращими.

"Я не проти підвищення цін, якщо обслуговування поліпшиться, а транспорту побільшає", – говорить Сергій Боровик.

Автор: Сегодня
  Тарифи зростуть із завтрішнього дня, 14 липня. Зекономити можна, якщо сьогодні поповнити безконтактну картку метро на 50 чи 100 поїздок за старими розцінками.
Тарифи зростуть із завтрішнього дня, 14 липня. Зекономити можна, якщо сьогодні поповнити безконтактну картку метро на 50 чи 100 поїздок за старими розцінками.

Кияни можуть заощадити з безконтактною картою метро, якщо поповнять її на максимальну кількість поїздок – 100 по 4,5 грн кожна. Тоді за "старими" тарифами в метро можна їздити ще кілька місяців. Водночас у Київпастрансі додають, що до кінця липня дійсними будуть куплені проїзні на наземний транспорт і разові талончики по 4 грн. З 1 серпня їх можна буде обміняти з доплатою.

З 14 липня вартість разової поїздки у метро та наземному громадському транспорті становитиме 6,3 грн – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн – за разову поїздку.

Зараз ви читаєте новину «Як заощадити на транспорті з новими тарифами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі