вівторок, 24 січня 2017 13:29

Як вигідно організувати мандрівку в Грузію - експерт

Як вигідно організувати мандрівку в Грузію - експерт
cita.com.ua

Торік у Грузії відпочили на 22% більше українських туристів, ніж 2015-го. Там побували 172,6 тис. наших співвітчизників. Авіаперевізники запускають рейси до Тбілісі і Батумі з Одеси й Львова. Сподіваються збільшити пасажиропотік на 20%. Про те, як вигідно влаштувати грузинський відпочинок, розповіла Gazeta.ua Надія Патрухіна, керівник компанії з організації самостійних подорожей TravelYourWay.

"У Грузію не потрібна віза. Багато людей розуміють російську. Цією перевагою треба користуватися зараз, бо більшість грузинської молоді не спілкуються російською. Але знають англійську. За 10-15 років ця перевага зникне. Грузія приваблює цінами. У кафе і ресторанах практично київські розцінки. У Європі найдешевша країна серйозно вдарить по кишені пересічному українцю. Найнижча вартість номера на двох у готелі Тбілісі коштує від 12 євро, а в Будапешті від 20 євро", - говорить Патрухіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому українці кинулися відпочивати в Туреччині

Переліт займає 50-60% бюджету мандрівки. Тижневий відпочинок в Грузії для людини коштує 225 євро. Для гірськолижного відпочинку у країну вигідно їхати в лютому та кінці березня. Для екскурсійної мандрівки найкращий час - кінець травня та червень. Для пляжного відпочинку найвигідніший вересень. У жовтні та листопаді найзручніший час для гастрономічних, винних турів та екскурсій.

"Якщо планувати заздалегідь, можна купити квитки на літак по акції за 120-150 євро. Номер у недорогому готелі коштуватиме 35-40 євро. На двох вийде 450 євро на тиждень. Протягом року динаміка цін не зміниться", - говорить керівник туркомпанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень в одному місті – це багато

У дорожчому готелі номер на двох коштуватиме 100-150 євро за ніч. Кава в Тбілісі коштує 0,8-1,5 євро, в Європі - 3-6 євро. Тарілка супу в грузинському кафе - 1,5-3 євро, а в європейському - 3-10 євро.

"Скі-пас в Гудаурі в низький сезон на день для дорослого - 10,5 євро, у високий сезон - 14 євро. У польському Закопане скі-пас обійдеться у 15 євро, у високий сезон - 20. В австрійському Інсбруку - 28 євро в день", - уточнюють в TravelYourWay.

2017-го українці частіше відпочиватимуть у Грузії. До пляжного відпочинку в Єгипті і Туреччині додадуть тури у В'єтнам.
Зараз ви читаєте новину «Як вигідно організувати мандрівку в Грузію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі