четвер, 12 травня 2016 17:01

Як українців дурять з мікрокредитами

Як українців дурять з мікрокредитами
myzaim.ru

Більшість рекламних оголошень про мікрокредити - шахрайські. Про це Gazeta.ua розповів адвокат Арсен Марінушкін.

"Близько 90% оголошень про мікрокредитування в Україні не надають повної правдивої інформації потенційним клієнтам. Нечесно представляють дані про ризики, не завжди озвучують реальну відсоткову ставку по кредиту. Наприклад, в оголошенні йдеться про 12% кредиту, але не вказується, що ці відсотки нараховуються за день", – коментує Арсен Марінушкін.

Останнім часом таких оголошень побільшало. Ще один вид шахрайства пов'язані із роботою псевдо-сайтів мікрокредитування онлайн.

"Створюють псевдо-сайти, щоб отримати ідентифікуючі дані громадян - номер та серію паспорта, банківських карток. Впритул до того, що просять надіслати фото паспорта. Далі цю інформацію продають у мережі, а новий "власник" може використати її як завгодно - від реєстрації на ці дані доменних імен і навіть підприємств до отримання реальних кредитів", – продовжує адвокат.

Мікрокредит надають на короткий строк. Потенційний кредитодавець має переконатися у платоспроможності клієнта.

"Якщо обіцяють мікрокредити без поручителів, без будь-якого попереднього контакту, це має насторожити", – говорить експерт.

Читайте також: Валютним позичальникам банки пропонують ще більш невигідні умови

Компанія Google оголосила про рішення заборонити рекламу мікрокредитів, які потрібно погасити протягом 60 днів з моменту видачі. За дослідженнями компанії, такі кредити часто викликають труднощі з погашенням.

Зараз ви читаєте новину «Як українців дурять з мікрокредитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі