понеділок, 14 серпня 2017 09:05

Як трудова міграція вплинула на український ринок праці

Як трудова міграція вплинула на український ринок праці
За неофіційними даними, близько 10 мільйонів українців виїхали на роботу закордон. Фото: 112 Україна

Дефіцит кадрів в Україні спостерігають останні два роки. Він пов'язаний з трудовою міграцією за кордон. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

"За неофіційними даними, близько 10 мільйонів українців виїхали на роботу за кордон. І прогнози на майбутнє не надто втішні. Чехія, Балтія спрощують для українців працевлаштування. Працівників буде все менше і менше. Молодь, якщо є можливість, їде вчитися за кордон. Працювати теж планують там. Можливо, в майбутньому, Україні теж доведеться запрошувати на роботу мешканців інших країн", - каже Інна Новицька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвала найбільш затребувані спеціальності в Україні

Найбільша проблема з кадрами на виробництвах.

"Зараз дуже великий дефіцит працівників на підприємствах. Люди бригадами звільняються і їдуть за кордон. Бракує металургів, машинобудівників, шахтарів. Великий дефіцит кадрів у легкій промисловості. Швачки масово поїхали на роботу в Польщу, Чехію, Росію. Багато вітчизняних будівельних компаній працюють на території Польщі та Чехії. Укладають договір підряду і пропонують свої послуги. Не вистачає офіціантів, підсобних робітників. Вони теж повально поїхали за кордон", - зазначає власниця компанії з підбору персоналу.

Багато українських роботодавців намагаються, щоб на їхніх підприємствах зарплата була конкурентоспроможною щодо Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Як трудова міграція вплинула на український ринок праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі