субота, 21 листопада 2020 21:10

Як правильно звільнитися з роботи: дали 5 порад

Як правильно звільнитися з роботи: дали 5 порад
Важливо не зіпсувати стосунки з компанією. Фото: unsplash

Під час звільнення важливо залишитись друзями з попередніми роботодавцями, подбати про подушку безпеки та оновити резюме.

Охочих покинути роботу стає все менше, але сам процес нікуди не зник. Важливо знати, як звільнитися, аби залишитись у виграші, пише The Point.

Залишитися друзями

Важливо не зіпсувати стосунки з компанією. Перед звільненням також потрібно поспілкуватися з колегами у неформальній обстановці, щоб залишити про себе гарне враження. Радять написати прощального листа: висловіть вдячність колегам та керівнику та надію на подальшу співпрацю. Для розвитку кар'єри краще мати якнайбільше контактів у своїй сфері.

Передати справи

"Ідеально, якщо до звільнення ви зможете закінчити справи або ж передати їх тому, хто вас замінить. Не зайвим буде підказати наступнику нюанси роботи, скласти для нього ключові інструкції з роботи. Так вам вдасться уникнути зайвих конфліктів та показати свій професіоналізм, а значить ще раз закріпити враження про себе", - кажуть експерти з працевлаштування.

Подбати про подушку безпеки

Після звільнення потрібно бути готовим, що на деякий час ви залишитеся без звичного доходу. У заощадженнях має бути сума, еквівалентна витратам за три місяці, а ще краще – за півроку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 популярних запитань на співбесіді, до яких треба бути готовим

Оновити резюме

Варто зробити акцент на тому, що вдалося зробити та чого досягти.

"Підпишіться на розсилку вакансій та відгукуйтеся на найбільш цікаві за деякий час до передбачуваної дати звільнення. Якщо роботодавці протягом тривалого періоду не реагують на ваше резюме, можливо потрібно буде змінити свій підхід до пошуку роботи", - радять експерти.

Зробити висновок та сформувати ціль

Важливо зробити події в своєму житті цінним досвідом.

"Слід проаналізувати плюси та мінуси на попередній роботі, виокремити, чого вдалося навчитися, а що б ви хотіли уникнути на подальшій роботі. Сформулюйте свої побажання до наступної компанії та впевнено крокуйте до досягнення цілей", - кажуть експерти.

Досить часто пошукачі не можуть знайти роботу через невпевненість, високу конкуренцію, провалені співбесіди та кризи у різних сферах.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно звільнитися з роботи: дали 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі