пʼятниця, 05 жовтня 2018 12:08

Як правильно заповнити декларацію, щоб отримати субсидію

Як правильно заповнити декларацію, щоб отримати субсидію
У декларації про доходи не потрібно вказувати суму заробітної плати, пенсії чи інших соцвиплат. Їх управління соціального захисту відслідковує автоматично. Фото: pogliad.ua

Українцям, щоб отримати субсидію, у декларації не потрібно вказувати офіційний дохід.

"У заяві декларації не потрібно вказувати власний дохід за винятком тих коштів, які надходять з-за кордону. Також доходів від здачі молока чи квартири в оренду. Адже така інформація відсутня у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків", - пояснив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр пояснив, як нараховуватимуть субсидію заробітчанам

За його словами, заробітну плату, пенсію та соціальні виплати управління соціального захисту відслідковує самостійно.

Щоб отримати субсидію, безробітному українцю потрібно сплатити єдиний соціальний внесок за 3 місяці. Йдеться про період, за який беруть доходи для розрахунку розміру допомоги.

Субсидію призначають на тих, хто фактично проживає у будинку. Якщо зять не проживає з тещею, то його доходи не враховують під час оформлення субсидії. На соцвиплати також не впливає факт купівлі авто зятем.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно заповнити декларацію, щоб отримати субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі