вівторок, 09 липня 2019 21:10

Як правильно скласти резюме: поради експертів

Як правильно скласти резюме: поради експертів
У резюме треба вказувати актуальну інформацію. Не варто згадувати про навчання у школі та тренінги, які проходили кілька років тому. Фото: itkpi.pp.ua

Щоб отримати роботу, треба підготуватися до співбесіди і розставити правильні акценти у резюме.

Не треба писати зайвого чи прикріплювати фото з пляжу. У резюме має бути інформація, яка характеризує вас, як фахівця у певній сфері. Як правильно скласти та зацікавити роботодавця своїм резюме пише The Point.

Забагато контактів

У резюме треба залишити контактний телефон, адресу електронної пошти та посилання на соцмережі. Не варто писати усі номери, що маєте. Вказувати кумедні поштові адреси чи лінки на соціальні мережі, якими не користуєтеся.

Кілька цілей

Не варто писати у резюме кілька цілей. Тим більше, якщо вони стосуються різних сфер та професій. У такому випадку краще створити кілька резюме.

Невідповідне фото

Найкраще підійде фото у діловому стилі. Однак це не може бути фото з паспорта, вечірок чи пляжу.

Навчання

Відомості про школу допустимо вказувати на початку кар'єри. Не варто згадувати додаткові курси чи тренінги, які не стосуються вашої професійної діяльності. Зайвою буде інформація про підробітки у підлітковому віці. Якщо маєте довгу професійну біографію, краще згадайте про останнє місце роботи, вкажіть ключові досягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з іноземців їде працювати в Україну

Особисті якості

Роботодацю цікаво, кого він бере на роботу. Але "креативність, відповідальність, стресостійкість" та інші кліше жодним чином не характеризують вас. Щоб підкреслити особисті якості, згадайте приклад з власного досвіду. Наприклад, у стислі терміни здали проект чи вдалося домовитися з клієнтами.

Особисті дані

Інформацію про родину, політичні погляди та релігійні переконання у резюме не варто писати. Якщо роботодавець захоче, то запитає про це на співбесіді.

У резюме зайві довгі та неінформативні речення, професійний сленг і зловживання займенником "я".

У Києві серед робочих найбільшу зарплату готові платити домашньому персоналу. У середньому 19,5 тис. грн. Це на 40% більше, ніж півроку тому. Будівельникам у середньому обіцяють 18 тис. грн. Це на 3 тис. грн менше, ніж мали фахівці торік. Щоправда мулярам і штукатурам роботодавці готові платити 25 - 27 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно скласти резюме: поради експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі