понеділок, 21 вересня 2020 21:10

Як повернути гроші, якщо забудовник не виконує умови договору

Українці, які вклалися у будівництво, мають можливість розірвати договір із забудовником без судового розгляду. Це можна зробити з обопільної згоди сторін.

Загалом, розірвати договір із забудовником можливо, коли квартира не відповідає параметрам і характеристикам, які прописані у ньому, пише dom.ria.

Також інвестор може вимагати розірвання договору, якщо забудовник порушує терміни здачі об'єкта чи вніс зміни в проєктну документацію.

Автор: finance.ua
  Розірвати договір із забудовником можливо, коли квартира не відповідає параметрам і характеристикам, які прописані у ньому.
Розірвати договір із забудовником можливо, коли квартира не відповідає параметрам і характеристикам, які прописані у ньому.

Існує кілька сценаріїв розірвання договору із забудовником. Наприклад, забудовник згоден розірвати угоду і повернути гроші. Якщо процедуру проводять з ініціативи інвестора, то забудовник утримає кошти, витрачені у зв'язку із зобов'язаннями вкладника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли ціни на квартири у містах України: де найдорожче

Бувають випадки, коли забудовник згоден розірвати договір, але не згоден з сумою до повернення. Інвестор може погодитися на умови будівельної компанії і забрати ті кошти, які вона згодна повернути. Якщо вкладник хоче отримати більше, питання потрібно вирішувати у суді. Спочатку необхідно офіційно в письмовій формі звернутися до забудовника зі зверненням про розірвання договору. Далі подати позов.

Якщо забудовник не хоче розривати договір і повертати гроші, інвестору варто одразу звертатися до суду. Якщо рішення приймуть на вашу користь, то забудовник повинен повернути кошти у термін від 3 до 6 місяців. Інакше є підстави знову звертатися до суду.

Перед тим, як купувати квартиру у житловому комплексі, потрібно перевірити усю дозвільну документацію забудовника. Йдеться про дозвіл на будівництво, документи на право користування земельною ділянкою, відповідність цільового призначення, наявність містобудівних умов і обмежень.

Зараз ви читаєте новину «Як повернути гроші, якщо забудовник не виконує умови договору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі