вівторок, 15 травня 2007 11:33

Як побороти в собі марнотратство

Як побороти в собі марнотратство
    Приватний психолог із Києва Дарія Черешнівська щомісяця заощаджує до 600 гривень за допомогою психологічних прийомів американських колег.

— Перше правило економії — не брати із собою зайвих грошей, — радить психолог. — Гроші, взяті про всяк випадок, зазвичай додому не повертаються. Люди витрачають їх на різний непотріб.

 -Я готую докторську дисертацію. Листуюсь із психологами зі Штатів. У них дуже добре розвинутий напрям побутової психології, зокрема, ставлення до грошей. Колега з Вашингтонського університету поділилася своїм прийомом для затятих марнотратників, які не можуть вчасно зупинитися з витратами. Люди мають навчитися думати про гроші у гаманці так, ніби вони останні. Більше їх нема й ніколи не буде. Останні гроші витрачати страшно.

Дарія детально записує витрати впродовж місяця. Каже, це дисциплінує і стримує від розтринькування грошей.

 -Моя зарплатня -3 тисячі гривень. Дві витрачаю на харчі, комунальні платежі, одяг та школу доньки. Решта йшла на різні дрібниці — подарунки родичам, ласощі, косметику, таксі тощо. За натурою я — феноменальний марнотрат. Нічого не вдавалося відкласти. Скористалася порадою американської колеги — і вже за перший місяць заощадила 500 гривень. У квітні відклала на сто гривень більше.

"Газета по-українськи"             Анастасія СОТНИКОВА                                                    
Зараз ви читаєте новину «Як побороти в собі марнотратство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі