вівторок, 23 лютого 2021 12:45

Як перестати переплачувати за комуналку: поради експерта

Як перестати переплачувати за комуналку: поради експерта
Левова частка ресурсів втрачається по дорозі від станції до житлових будинків. Фото: pexels.com

В Україні за опалення доводиться переплачувати в рази. Левова частка ресурсів втрачається по дорозі від станції до житлових будинків.

Якщо у віддалених районах встановлювати індивідуальні котельні, це дозволить істотно скоротити суми в платіжках, пише UBR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці отримають компенсацію за завищену комуналку: розглядають законопроєкт

Експерти зазначають, щоб виправити ситуацію, потрібно провести зонування районів, розбивши їх на ті, де центральне опалення є ефективним, і на ті, де вигідніше перейти на індивідуальне опалення. В окремих випадках перехід на індивідуальне опалення може знизити цифри в платіжках в 5 разів.

Допомогти вирішити проблему може проведення комплексної термомодернізації: утеплити стіни, замінити двері і вікна в під'їздах, встановити лічильники, а також побудувати індивідуальні котельні із сонячними батареями і тепловими насосами.

Після опалювального сезону для українців подорожчає гаряча вода, опалення й електроенергія. Можуть також зрости і ціни на газ.

Зараз ви читаєте новину «Як перестати переплачувати за комуналку: поради експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі