середа, 24 лютого 2021 21:10

Як оформити резюме, що приверне увагу працедавця

Як оформити резюме, що приверне увагу працедавця
Фахівці з працевлаштування радять надати перевагу більш пастельним відтінкам, щоб резюме не здавалося агресивним. Фото: unsplash

Під час оформлення резюме радять не використовувати надто багато яскравих кольорів чи відступати від офіційно-ділового стилю.

Поради для тих, хто шукає роботу підготували на rabota.ua.

Шрифт

Серед безкоштовних шрифтів безпрограшними варіантами називають Georgia та Calibri – вони краще сприймається в електронному форматі.

"Зверніть увагу на розмір шрифту. Адже рекрутер навряд чи перегляне резюме, для якого потрібно брати лупу. Під час вибору розміру шрифту дотримуйтеся золотої середини – не менше 10 та не більше 16", - радять українцям.

Колір

Фахівці з працевлаштування радять надати перевагу більш пастельним відтінкам, щоб резюме не здавалося агресивним.

"Окрім назв блоків, можна виділити контактну інформацію, щоб рекрутеру було легко її віднайти. Найкращий варіант – це використати кольорову підкладку. Ви можете перемістити свої контакти у ліву колонку та виділити їх кольором – так HR під час прочитання резюме завжди матиме перед очима телефон та пошту кандидата", - пояснюють експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких спеціалістів найбільше потребують роботодавці

Структура

Ідеальне резюме поміщається на одну сторінку. Текст має бути лаконічним. Допоможе вмістити якнайбільше інформації використання колонок і блоків.

Інфографіка

Привернути увагу до найголовнішого у резюме допоможе інфографіка. Вона буде виглядати унікально, але разом з тим професійно та інформативно.

"Тут важливо не переступити межі дозволеного: правильно розмістити інфографіку, щоб вона не займала більшу частину резюме та не переборщити у кольорах, щоб не загубилися інші, не менш важливі, пункти у резюме", - пояснюють українцям.

Найчастіше віддалену роботу пропонують менеджерам з продажу, операторам колл-центру та диспетчерам таксі. Після завершення локдауну віддалених вакансій стало менше.

Зараз ви читаєте новину «Як оформити резюме, що приверне увагу працедавця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі