неділя, 10 червня 2007 19:25

Як образили Жулинського ведучі "Коронації слова"

Минулого четверга у столичному театрі ім. І.Франка нагороджували переможців VII літературного конкурсу "Коронація слова". На конкурс надіслали понад тисячу творів. Однак відзначили лише 28 у трьох номінаціях: п"єси, кіносценарії та романи. У кожній — 3 призери. 19 інших письменників отримали по тисячі гривень. Переможців визначали директори видавництв, керівники театрів та режисери. Очолив журі голова Спілки письменників Володимир Яворівський.

Церемонія розпочалася із запізненням на півгодини. Вечір вели Остап Ступка й Ольга Сумська. Остап постійно натякає, що після церемонії буде фуршет:

— А тепер пора... — він зробив таємничу паузу. — Ні, наливати будемо потім! А зараз — про книжки.

66-річний радник президента Микола Жулинський образився на публіку й залишив залу. Ступка надав слово переможцю в номінації "П"єси" Ігореві Негреску. А Жулинський недочув. Подумав, що йому. І заговорив про державну підтримку книжок і Кобзаря. Зала регоче. Ступка перебив Жулинського і передав слово Негреску. Розлючений Жулинський не чекав, доки лауреат договорить. Спустився зі сцени, злісно зиркаючи на глядачів, і вийшов.

Повну версію репортажу читайте тут.

 "Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Як образили Жулинського ведучі "Коронації слова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі