пʼятниця, 06 грудня 2013 10:32

Як гарно заробити на продажу ялинок?

Від 30 до 100 грн коштуватимуть ялинки у столиці цього року. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Володимир Панченко, який має намір торгувати новорічними деревами у спальних районах столиці.

Торгівлею ялинок і сосен займається сьомий рік.

Від чого залежить ціна на ялинки.

"Ціна залежить від висоти дерева і пишності гілок, - пояснює Володимир Тарасович. - Цього року вартість ялинки від 0,5 метра становитиме 30-40 гривень, від 1 метра - 50 гривень, 1,5 - від 70 гривень. Двометрові продаватимуть по 90-100 гривень".

Коли варто починати торгівлю, аби збути весь товар.

"Продаж ялинок стартує 17-19 грудня і завершується 31 грудня о 20 годині. Дозвіл на торгівлю бажано просити ще на початку грудня. На оформлення усіх документів іде 10-12 днів", - зазначив Панченко.

Які дозволи треба отримати, щоб торгувати новорічними деревами.

"Місце розташування і кількість ялинкових базарів контролює міська адміністрація, - каже Панченко. - Тому дозвіл на торгівлю можна отримати тільки там. Якщо плануєте торгувати на базарі, окремий дозвіл видає адміністрація ринку. Щоб вести торгівлю у спальному районі столиці, де звісно і ціни вищі, і покупців більше, треба добре постаратися. Це місце найкраще, бо ялинки купують поближче додому, щоб недалеко було нести. Ніхто не буде везти дерево у метро чи маршрутці".

Про що ще треба подбати тим, хто планує торгувати ялинками?

"Для організації торгової точки треба мати дозвіл на торгівлю, податкову накладну, товарно-транспортну накладну на партію ялинок, де буде зазначена їхня кількість і номери авто, яке перевозить дерева. Уже в перших числах грудня треба знайти і домовитися з постачальниками товару. Оптових постачальників ялинок і сосен можна знайти в інтернеті. Можна укласти договір з приміським лісництвом. Постачальниками дерев можуть також виступати лісгоспи, розплідники, фермерські лісові господарства. Щоб вас ще по дорозі не прийняли за браконьєра і не конфіскували весь вантаж, вимагайте на всі ялини і сосни документи. Треба бути готовим і до того, що на ялинкових базарах інспектори часто перевіряють документи", - розповів Панченко.

Як повинне бути обладнане торгове місце.

"Продавати ялинки дозволяють не тільки на обгородженому майданчику, але і прямо з машини. На торговій точці повинен бути вогнегасник і метр, щоб вимірювати дерева. Варто подбати про освітлення, бо зараз рано темніє, а торгувати доведеться до 22:00".

Що робити з деревами, які не продалися.

"Щоб збути весь товар, після обіду 31 грудня ціни опускаю на 10-20 гривень, - розповідає Панченко. - Хоча все рівно 10 відсотків продукції залишається. Нічого не викидаю. Ялинкові віття можна здати у квітковий магазин. Там їх використають для оформлення букетів і ритуальних вінків".

Зараз ви читаєте новину «Як гарно заробити на продажу ялинок?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі