неділя, 23 грудня 2018 00:00

Агентство Moody's підвищило рейтинг України

Агентство Moody's підвищило рейтинг України
Рейтинг України підвищили. Фото: ТСН

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинг емітента і облігацій уряду України до Caa1 з Caa2 змінивши прогноз з позитивного на стабільний.

Підвищенню рейтинга сприяла домовленість з МВФ про нову програму, що підвищує ймовірність повернення на ринки капіталу і зменшить ризик дефолту, інформує прес-реліз агентства.

В агентстві очікують, що недавно прийняті реформи будуть сприяти поступовому зниженню корупції, однією з найбільших інституційних слабкостей країни.

Також в Moody's відзначають поступове поліпшення стійкості України до триваючого конфлікту з Росією.

У той же час Україна, як і раніше є країною, яка сильно залежить від МВФ як в плані фінансування, так і в плані стимулу до реформ. Крім того, Україна як і раніше сильно схильна до ризику відновлення геополітичної конфронтації і турбулентності, а також зміни влади, що може призвести до затримки або часткової зміни ходу реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ озвучив прогноз щодо росту долара

Нагадаємо, 18 грудня МВФ схвалив нову програму stand-by для України. Перший транш обсягом 1,4 млрд доларів вже перераховано Україні. Рішення про подальші транші буде прийматися в травні і в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.

Зараз ви читаєте новину «Агентство Moody's підвищило рейтинг України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі