пʼятниця, 04 грудня 2020 18:45

Аферисти прикидаються покупцями: як не стати жертвою шахраїв під час продажу товарів в інтернеті

Аферисти прикидаються покупцями: як не стати жертвою шахраїв під час продажу товарів в інтернеті
Аферисти пропонують для обговорення деталей купівлі-продажу перейти у месенджер. Фото: pexels.com

Під час продажу товарів в інтернеті шахраї нерідко видають себе за покупців на платформах оголошень.

Аферисти пропонують для обговорення деталей купівлі-продажу перейти у месенджер. Запевняють, що самі оформлять покупку та надішлють посилання на сформований бланк замовлення. Продавцю потрібно лише перейти за посиланням та ввести дані банківської картки для отримання грошей, розповідає Ліга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї дурили людей, пропонуючі неіснуючі маски та антисептики

Однак за цим посиланням може ховатися фішинговий ресурс, який зазвичай дуже схожий на офіційний сайт платформи оголошень. І замість одержання коштів за товар дані банківської картки потраплять до шахрая.

Щоб уберегтися від подібних схем, у кіберполіції радять не переходити за посиланнями, отриманими в месенджерах, та сплачувати покупки лише на офіційному сайті платформи оголошень. Також продавець повинен слідкувати, щоб сайти, які приймають онлайн-платежі, були захищені (в назві адреси сайт має містити https://).

В Україні з'явився новий вид фінансового шахрайства. Зловмисники пропонують українцям відмовитися від неіснуючого кредиту та повідомити код із смс.

Зараз ви читаєте новину «Аферисти прикидаються покупцями: як не стати жертвою шахраїв під час продажу товарів в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі