пʼятниця, 04 березня 2011 08:17

Абонплату за місцевий зв'язок хочуть суттєво підвищити

Абонплату за місцевий зв'язок хочуть суттєво підвищити

Національна комісія регулювання зв'язку пропонує 2011 року  істотно підвищити тарифи на регульовані державою загальнодоступні телекомунікаційні послуги.

Відповідно до повідомлення регулятора, на засіданні у четвер, 3 березня, було взято за основу проект нових граничних тарифів, які має затвердити уряд.

При цьому комісія поки не опублікувала документ. Однак повідомляє, що планує підвищення чинної абонплати за користування послугами місцевого телефонного зв'язку паралельно зі збільшенням кількості нетарифікованих хвилин, включених до абонплати.

Як повідомляється, підвищення планується в два етапи протягом 2011 року. На першому етапі пропонується підвищити абонплату в найдешевшому і найпопулярнішому пакеті тарифів на 25% зі збільшенням кількості нетарифікованих хвилин з 200 до 400.

На другому етапі кількість безоплатних хвилин зросте до 600, а абонплата для мешканців міст виросте на 8%, а для мешканців сіл та селищ міського типу - на 25%.

Для користувачів передплачених пакетів без щохвилинної тарифікації місцевих дзвінків планується підняти тарифи на першому етапі на 10%, а на другому - ще на 40%.

Таким чином, до кінця року НКРЗ пропонує підвищити мінімальну абонплату в містах на 35% - до 26,64 грн на місяць з ПДВ, в селах - більше ніж на 56%, до 16,42 грн на місяць з урахуванням ПДВ, а для абонентів з тарифними планами без тарифікації місцевих розмов - на 54%: до 41,61 грн на місяць з урахуванням ПДВ у містах і до 18,51 грн на місяць з урахуванням ПДВ у селах.

При цьому регулятор обіцяє знизити плату за встановлення телефону, але не називає конкретний розмір зниження.

НКРЗ пояснює плановане підвищення "необхідністю забезпечення життєдіяльності ринку телекомунікацій", прагненням підняти тарифи на місцевий зв'язок до рівня собівартості.

Раніше повідомлялося, що, відповідно до Меморандуму української влади з МВФ, підвищення цін на газ для населення в 2011 році складе 30%, а зростання комунальних тарифів - 62%. При цьому процес їх підвищення відбудеться в два етапи

Зараз ви читаєте новину «Абонплату за місцевий зв'язок хочуть суттєво підвищити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі