середа, 04 липня 2007 10:21

500 мільйонів доларів дасть Україні Світовий банк

Світовий банк ухвалить рішення про надання Україні $500 млн у рамках проекту "Друга позика на політику розвитку" протягом найближчого тижня.

Про це повідомило Міністерство фінансів у вівторок, із посиланням на підсумки зустрічі першого віце-прем"єр-міністра Миколи Азарова і директора ВБ по Україні, Білорусі і Молдові Пола Бермінгхема.

"Я проведу консультації з керівництвом у Вашингтоні і Світовий банк дасть свою відповідь Україні не пізніше чим за тиждень", - сказав він.

За його словами, представники ВБ розуміють складну ситуацію в Україні, за якої не всі необхідні законодавчі акти могли бути прийняті.

У цілому, за даними Мінфіну, зустріч була присвячена обговоренню стратегії партнерства між Україною і ВБ на 2008-2011 року, що готується з жовтня-2006 і буде винесена на розгляд Ради директорів ВБ у вересні-2007.

Уряд України розраховує в поточному році на залучення коштів у рамках проекту "Друга позика на політику розвитку" у розмірі $500 млн для реформування ключових секторів економіки України.

У випадку ухвалення стратегії партнерства з ВБ на 2008-2011 року уряд планує щорічно залучати $0,8-1 млрд кредитних коштів банку.

Україна стала членом ВБ у 1992 році. Банк із 1992 року схвалив для України кредити на суму близько $5 млрд у рамках 36 проектів і програм - з цієї суми на сьогодні Україна вже одержала близько $3,9 млрд, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «500 мільйонів доларів дасть Україні Світовий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі