четвер, 30 серпня 2007 09:17

35 євро коштуватиме польська віза з листопада

Польща має намір з 1 листопада стягувати плату в розмірі 35 євро за видачу візи для українців.

Про це повідомив директор консульського департаменту Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Юноша-Кишилевський.

З його слів, також буде посилено вимоги до бажаючих одержати візу.

Зокрема, консульства будуть вимагати підтвердження наявності коштів для виїзду в Польщу, яким може бути, наприклад, виписка з банківського рахунку.

Він зазначив, що кожен бажаючий відвідати Польщу буде зобов"язаний також мати страховку, яку консульства почнуть вимагати вже з жовтня.

Крім того, сказав він, консули можуть вимагати додаткові документи, необхідні для ухвалення рішення про видачу візи, і проводити додаткові консультації й співбесіди.

Юноша-Кишилевський пояснив посилення вимог до видачі віз необхідністю для Польщі підготуватися до вступу в Шенгенську зону, запланованого на 1 січня 2008 року.

"Нам потрібний перехідний період, щоб перевірити, як консули на місцях впораються зі своїми обов"язками в нових умовах", - зазначив він.

Представник польського МЗС сказав агентству, що з листопада консульства перестануть видавати візи того ж дня, коли була отримана заявка.

Він не уточнив нові строки розгляду справ, запевнивши, що консульства будуть намагатися працювати оперативно.

"Не будемо робити це довше, ніж вимагає процедура", - сказав він.

За даними МЗС Польщі, консульства будуть стягувати плату за розгляд справи про видачу візи, тому, в разі негативного результату, гроші не будуть повертатися заявникові.

Україна хоче домовитися із країнами-сусідами, які з 2008 року приєднаються до Шенгенської зони, про спрощення візового режиму для українців, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «35 євро коштуватиме польська віза з листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі